O produkte
Bulgur sa vyrába z tvrdej pšenice, ktorá sa najskôr olúpe, nasledne sa dusí parou a napokon opraží. Počas tohto procesu si zachováva vitamíny a minerály zo zrna. Jeho výsledna chuť je ľahko oriešková.
Príprava: v osolenej vode varíme v pomere 2:1 (voda:bulgur) približne 2 minúty a následne necháme pod pokrievkou cca 20 minút odstáť. Variť môžeme taktiež rovnakým spôsobom ako ryžu.
Zloženie: bulgur pšeničný.
Krajina pôvodu
Turecko
Výživové údaje
Energia | 1455 kJ / 343 kcal |
Tuky | 1,5g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3g |
Sacharidy | 69,8g |
z toho cukry | 0g |
Bielkoviny 12,5g | |
Soľ | 0,2g |
Alergény
1 | lepok |